Duszone śliwki na słodko: dodatek do mięs
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          25 min
      
      
        
          4
      
    Duszone śliwki na słodko świetnie nadają się jako dodatek do mięs. Zobacz, w jaki sposób możesz je przygotować!
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek i smażymy na maśle do momentu, aż trochę zmiękną.
Dodajemy cytrynę, miód, przyprawę do piernika, rodzynki i wodę, a następnie dusimy ok. 5-10 minut lub dłużej, w zależności od żądanej konsystencji.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        