Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami

Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sernik na zimno 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Przepis na sernik na zimno z białą czekoladą i malinami, puszysty, lekki i kremowy. To prawdziwe niebo w gębie! Sprawdź, jak zrobić pyszny sernik na zimno z nutą białej czekolady, który zachwyci słodyczą i elegancką formą. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej.

  • Zmiksuj twaróg dodając roztopioną czekoladę. Dodaj ziarenka wanilii i zmiksuj masę.

  • Ubij śmietanę kremówkę na puszystą masę. Dodaj delikatnie do masy twarogowej i wymieszaj drewnianą łyżką.

  • Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodaj do miseczki z żelatyną odrobinę masy, wymieszaj i dodaj do całej masy twarogowej. Wymieszaj.

  • Na tortownicę o średnicy 18 cm wlej masę sernikową. Włóż do lodówki na całą noc.

  • Przed podaniem, sernik udekoruj malinami.

Serniki na zimno to pomysł na ciasto w cieplejszej porze roku. Nie tylko z powodu słodkiej ochłody, którą niosą, ale też dlatego, że wyjątkowo dobrze pasują do nich wszelkie świeże owoce. Zimą większość z nas woli serniki pieczone.

Polecamy też inne przepisy na serniki:

Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami

Sernik z malinowym musem

Sernik na ciasteczkowym spodzie z cynamonem - przepis świąteczny

Sernik krakowski według Magdy Gessler

Sernik kokosowy - łatwy przepis na sernik z kokosową bezą

Zobacz wideo, dlaczego kochamy serniki:

Ocena: 3,3