Wołowina z sosem sriracha - przepis na fantastyczną wołowinę na ostro
Kotlety z gotowanej piersi kurczaka: jeden trik i rozpływają się w ustach

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pyszne kotleciki z gotowanej piersi kurczaka
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Kotlety z siekanej piersi kurczaka to świetny sposób na zagospodarowanie mięsa z poprzedniego dnia. Pyszny obiad dla całej rodziny.
Składniki
1 podwójna pierś kurczaka, ugotowana lub upieczona
2 jajka
100 g serka topionego
1 pęczek cebulki ze szczypiorem
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
0,25 łyżeczki pieprzu czarnego
1 łyżka majonezu
1 łyżka mąki
1 łyżka oleju roślinnego
Przygotowanie krok po kroku:
Gotowaną pierś kurczaka pokroić dość drobno. Serek pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno razem ze szczypiorem.
Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać jajka, sól, pieprz, paprykę i majonez.
Na koniec dodać mąkę i jeszcze raz wymieszać.
Na niewielkiej ilości tłuszczu kłaść po 1 łyżce mieszaniny mięsa i smażyć do zrumienienia z obu stron.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska