Surówka krymska z kapusty pekińskiej i zielonego ogórka: łatwy przepis na zieloną sałatkę
Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 3 OSÓB
Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką to przekąska, która syci jak danie główne, jest bardzo smaczna i pełna składników odżywczych. Znakomite danie, którą można zabrać ze sobą do pracy lub na zajęcia.
Składniki
1 wędzona makrela
3 jajka ugotowane na twardo
1 pęczek grubego szczypioru
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
pieprz i sól
sok z cytryny
Przygotowanie krok po kroku:
Makrelę obrać ze skóry i ości, a mięso podzielić na mniejsze kawałki.
Jajka pokroić w sporą kostkę. Szczypior umyć, osuszyć i posiekać niezbyt drobno.
Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Wymieszać rybę z jajkiem, większą częścią szczypioru i sosem.
Wierzch posypać resztą szczypioru i udekorować gałązką koperku.