Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką

Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką to przekąska, która syci jak danie główne, jest bardzo smaczna i pełna składników odżywczych. Znakomite danie, którą można zabrać ze sobą do pracy lub na zajęcia.

Składniki

  • 1 wędzona makrela

  • 3 jajka ugotowane na twardo

  • 1 pęczek grubego szczypioru

  • 1 łyżka majonezu

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • pieprz i sól

  • sok z cytryny

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makrelę obrać ze skóry i ości, a mięso podzielić na mniejsze kawałki.

  • Jajka pokroić w sporą kostkę. Szczypior umyć, osuszyć i posiekać niezbyt drobno.

  • Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

  • Wymieszać rybę z jajkiem, większą częścią szczypioru i sosem.

  • Wierzch posypać resztą szczypioru i udekorować gałązką koperku.

Ocena: 3,3