Chrupiąca beza cytrynowa - pyszny sposób na wykorzystanie resztek bezy
Grillowana sałatka z awokado i granatem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z awokado i granatem to szybka propozycja na święta i nie tylko.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 3 OSÓB
Produktem, który warto dodać do wielkanocnego menu jest awokado. Jego orzechowy smak doskonale komponować się będzie ze równie tropikalnym owocem granatu. Sałatka doskonała na przekąskę po świątecznym spacerze.
Przygotowanie krok po kroku:
Rukolę skrop cytryną i oliwą z oliwek i ułóż na talerzach, już do podania.
Pokrój boczek na cieniutkie paseczki i chwilę podsmaż, po czym ułóż na rukoli.
Pokrój mozarellę w grube plastry, a awokado podziel na ćwiartki.
Oba składniki grilluj przez chwilę na suchej patelni. Ułóż na boczku i rukoli.
Na koniec posyp kompozycję pestkami z owocu granatu i uprażonymi pestkami dyni.