Grzane wino po szwedzku - z mocą i na bogato
Sałatka z tuńczyka i soczewicy - pożywna i smaczna

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z tuńczyka i soczewicy to solidna porcja białka.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Sałatka z tuńczyka i soczewicy to przede wszystkim danie, które dostarcza solidną porcję białka. Dzięki temu jest bardzo pożywna i syci na długo.
Składniki
2 pomidory
1 czerwona cebula
1 puszka soczewicy konserwowej
200 g tuńczyka z puszki
Sos:
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryn
1 łyżka musztardy ziarnistej
szczypta mielonego kminu u mielonej kolendry
pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Pomidory oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Soczewicę i tuńczyka odcedzić.
Wymieszać soczewicę z pomidorami, cebulą i tuńczykiem. Składniki sosu połączyć i wymieszać z sałatką.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska