Zupa pomidorowa na żołądkach drobiowych z ryżem [WIDEO]
Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek to pyszna i treściwa przekąska.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Prosta, ale bardzo smaczna sałatka, która sprawdzi się na lunch lub jako przystawka. Przygotujesz ją w kilka minut, ale pamiętaj, żeby przed podaniem pozwolić jej "odpocząć" w lodówce. Smaki się przegryzą i będzie jeszcze smaczniejsza.
Składniki
0,5 główki kapusty pekińskiej
3 pomidory
2 jajka na twardo
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżka musztardy
2 łyżki oleju sojowego
sól i pieprz
cukier
Przygotowanie krok po kroku:
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, odrzucić nasiona, a miąższ pokroić w kostkę.
Jajka obrać i posiekać dość drobno.
Składniki sałatki wymieszać i doprawić.
Śmietankę wymieszać z musztardą i olejem, doprawić do smaku.
Sałatkę wymieszać z sosem i odstawić na 30 min do lodówki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska