Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek to pyszna i treściwa przekąska.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Prosta, ale bardzo smaczna sałatka, która sprawdzi się na lunch lub jako przystawka. Przygotujesz ją w kilka minut, ale pamiętaj, żeby przed podaniem pozwolić jej "odpocząć" w lodówce. Smaki się przegryzą i będzie jeszcze smaczniejsza.

Składniki

  • 0,5 główki kapusty pekińskiej

  • 3 pomidory

  • 2 jajka na twardo

  • 3 łyżki śmietany 18%

  • 1 łyżka musztardy

  • 2 łyżki oleju sojowego

  • sól i pieprz

  • cukier

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.

  • Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, odrzucić nasiona, a miąższ pokroić w kostkę.

  • Jajka obrać i posiekać dość drobno.

  • Składniki sałatki wymieszać i doprawić.

  • Śmietankę wymieszać z musztardą i olejem, doprawić do smaku.

  • Sałatkę wymieszać z sosem i odstawić na 30 min do lodówki.

  •  

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0