Sałatka z gotowanej brukselki z pieczarkami

Sałatka z gotowanej brukselki z pieczarkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z gotowanej brukselki z pieczarkami świetnie smakuje z białym pieczywem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z gotowanej brukselki z pieczarkami to znakomity ciepły dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Jest bardzo smaczna, dostarcza wielu składników odżywczych, łatwo ją także przygotować. Same zalety.

Składniki

  • 450 g brukselki

  • 100 g pieczarek

  • biała część pora

  • 2 ogórki kiszone

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Brukselkę umyć, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować, odcedzić. Pora posiekać i przelać wrzątkiem. Wymieszać z brukselką. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki.

  • Pieczarki wrzucić do 150 ml wrzącej wody i gotować 5 min. Odcedzić, pokroić i dodać do brukselki. Koperek posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać.

Przepisy opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,3