Rewelacyjna i super zdrowa surówka z tartych warzyw korzeniowych

Rewelacyjna i super zdrowa surówka z tartych warzyw korzeniowych

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z warzyw korzeniowych to bomba witaminowa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Surówka z tartych warzyw korzeniowych to samo zdrowie. Znakomicie pasuje do dań mięsnych podawanych z ziemniakami z wody. Można ją również podać jako samodzielną przekąskę.

Składniki

  • 3 marchewki

  • 1/2 rzodkwi

  • 1 pęczek rzodkiewek

  • 1 średni seler korzeniowy

  • 2 łodygi selera naciowego

  • 1 garść mieszanki sałat

  •  

  • Sos:

  • 1 łyżka oleju orzechowego

  • 1 łyżka białego octu winnego

  • 1 łyżeczka musztardy

  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa korzeniowe umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  • Dodać pokrojonego w plastry selera naciowego i sałatę.

  • Składniki dressingu wymieszać i polać nim surówkę.

Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl

Ocena: 3,4