Pikantna sałatka z mieloną wołowiną i czerwoną fasolą

Pikantna sałatka z mieloną wołowiną i czerwoną fasolą

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pikantna sałatka z mieloną wołowiną to znakomity pomysł na lunch.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pikantna sałatka z mieloną wołowiną do danie wyraziste i aromatyczne. Można przygotować je na kolację, przekąskę lub zabrać do pracy na lunch.

Składniki

  • 250 g mielonej wołowiny

  • 1 sałata rzymska

  • 2 czerwone papryki

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • 2 czerwone cebule

  • 1 papryczka chili

  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego

  • 4 łyżki soku z cytryny

  • 1 łyżka oleju

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso usmażyć na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Warzywa konserwowe osączyć z zalewy.

  • Sałatę umyć i pokroić w paski, cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę oczyścić, usunąć nasiona i pokroić w pierścienie.

  • Chili umyć, drobno posiekać i wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny. Sos posolić.

  • Składniki sałatki wymieszać i polać sosem.

  •  

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0