Chrzan z majonezem i śmietaną - przepis na Wielkanoc [WIDEO]
Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to znakomita propozycja na lunch do pracy.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to prawdziwa ozdoba stołu. Piękna, kolorowa, a do tego bardzo smaczna. Ciekawy miks smaków, kolorów i aromatów, a do tego kopalnia składników odżywczych.
Składniki
2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1 mango
1 awokado
1 nieduża czerwona cebula
0,5 szklanki niedużych czarnych oliwek
garść liści szczawiu
0,5 szklanki pestek dyni
Przygotowanie krok po kroku:
Mango i awokado umyć, przekroić i usunąć pestki. Następnie obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Szczaw umyć i osuszyć. Większe liście można porwać na mniejsze części.
Pestki dyni uprażyć dość mocno na suchej patelni, ale nie przypalić.
Przygotowane owoce i warzywa wymieszać z ugotowaną wcześniej komosą. Wierzch obficie posypać pestkami dyni.