Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni

Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to znakomita propozycja na lunch do pracy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to prawdziwa ozdoba stołu. Piękna, kolorowa, a do tego bardzo smaczna. Ciekawy miks smaków, kolorów i aromatów, a do tego kopalnia składników odżywczych.

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej

  • 1 mango

  • 1 awokado

  • 1 nieduża czerwona cebula

  • 0,5 szklanki niedużych czarnych oliwek

  • garść liści szczawiu

  • 0,5 szklanki pestek dyni

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mango i awokado umyć, przekroić i usunąć pestki. Następnie obrać ze skóry i pokroić w kostkę.

  • Cebulę obrać i drobno posiekać. Szczaw umyć i osuszyć. Większe liście można porwać na mniejsze części.

  • Pestki dyni uprażyć dość mocno na suchej patelni, ale nie przypalić.

  • Przygotowane owoce i warzywa wymieszać z ugotowaną wcześniej komosą. Wierzch obficie posypać pestkami dyni.

Ocena: 3