Bezkonkurencyjna sałatka tzatziki z kurczakiem lub indykiem - to jest hit!
Surówka z marchewki ze śliwkami: doskonały przepis na zdrowie!

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Przecier jabłkowy można w tej surówce zastąpić tartym lub pokrojonym w słupki jabłkiem.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Surówka z marchewki to klasyka polskiej kuchni. Spróbujmy przygotować ją inaczej, zwiększyć jej niesamowitą prozdrowotną moc. Dodajmy do niej śliwki - prawdziwą skarbnicę zdrowia. Wypróbujcie naszą propozycję na surówkę z marchewki w nowej odsłonie!
Składniki
40 dag marchewki
20 dag śliwek (świeżych lub mrożonych
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
sok z cytryny
2 łyżki przecieru z jabłek
sól i cukier do smaku
Przygotowanie krok po kroku:
Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami.
Przecier jabłkowy wymieszać ze śmietanką.
Marchewkę wymieszać z sosem jabłkowo-śmietankowym.
Śliwki pokroić w paski, wymieszać z marchewką. Przyprawić do smaku solą i cukrem oraz sokiem z cytryny.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska