Bezkonkurencyjna sałatka tzatziki z kurczakiem lub indykiem - to jest hit!
Kolorowa surówka z marchewki, jabłka i pora: soczysta i pikantna

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Soczysta i lekko pikantna surówka z marchwi, jabłka i pora
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Kolorowa surówka z marchewki, jabłka i por jest soczysta i pikantna. Idealna do pieczonego mięsa lub smażonej ryby. Wyrazista w smaku, dzięki dodatkowi pora. Słodka i kwaśna jednocześnie orzeźwia jak żadna inna.
Składniki
2 marchewki
2 jabłka
1 por
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy lub oleju
sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach na wiórki.
Jabłka pokroić na kawałki i skropić 1 łyżką soku z cytryny.
Białą część pora pokroić na cienkie krążki.
Szczypiorek posiekać drobno.
Wszystkie składniki wymieszać razem, posolić i popieprzyć do smaku, polać sokiem z cytryny i oliwą.
Przed podaniem wymieszać.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska