Detoks warzywny: surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek

Detoks warzywny: surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Chrupiąca i soczysta surówka dla każdego

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Detoks warzywny warto zrobić chociaż  raz dziennie. Zdrowa porcja warzyw powinna nam towarzyszyć każdego dnia. Surówka z rzodkwi, marchwi i jabłek doskonale spełni to zadanie. Łatwo ją przygotować, a wszystkie składniki są dostępne. 

Składniki

  • 1 biała rzodkiew

  • 2 marchewki, obrane

  • 1 duże jabłko z zieloną skórką, soczyste i jędrne

  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

  • 1 łyżka cebuli, drobno posiekanej

  • 3 łyżki oleju roślinnego

  • 1 łyżka octu jabłkowego

  • 1-2 łyżeczki cukru

  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki lub jeszcze lepiej melisy, posiekanej (opcjonalnie)

  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Zmiksować cebulę z olejem roślinnym, octem jabłkowym, cukrem i solą oraz pieprzem. 

  • Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na tarce. Jabłko (nieobrane) pokroić w słupki, spryskać sokiem z cytryny. 

  • Wszystkie warzywa wymieszać razem i polać sosem, ponownie wymieszać. Podawać od razu. 

Indywidualnie dobrana dieta pozwoli Ci schudnąć, jeść zdrowo i smacznie bez efektu jojo. Skorzystaj z JeszCoLubisz!

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

10 diet dla zdrowia. TUTAJ!

Ocena: 3,6