Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka to bardzo efektowana, a przy tym prosta przystawka. Znakomicie sprawdzi się na przyjęciu w gronie rodziny lub większej imprezie. Z kolei sama pasta to świetny dodatek do kanapek.
SKŁADNIKI
- 4 cytryny
- 4 korniszony
- kilka kaparów
- 1 kostka sera białego
- 2 puszki tuńczyka w oliwie
- 3 krople tabasco
- mielona papryka i suszony estragon
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cytryny dokładnie umyć i przelać wrzątkiem, przekroić na połówki i wydrążyć miąższ.
- Miąższ oczyścić z błon i pestek, pokroić w kosteczkę. Korniszony również drobno pokroić.
- Ser dokładnie rozgnieść widelcem lub dwukrotnie zmielić.
- Tuńczyka odsączyć z oleju i wymieszać z serem, dodać korniszony i cytrynę.
- Masę przyprawić, jeśli będzie sucha dodać odrobinę oleju z tuńczyka i dokładnie wmieszać.
- Skórki cytrynowe napełnić pastą i udekorować kaparami. Wstawić na 3 godziny do lodówki.
- Podawać z krakersami lub grzanką z białego chleba.