Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka to bardzo efektowana, a przy tym prosta przystawka. Znakomicie sprawdzi się na przyjęciu w gronie rodziny lub większej imprezie. Z kolei sama pasta to świetny dodatek do kanapek.

Składniki

  • 4 cytryny

  • 4 korniszony

  • kilka kaparów

  • 1 kostka sera białego

  • 2 puszki tuńczyka w oliwie

  • 3 krople tabasco

  • mielona papryka i suszony estragon

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cytryny dokładnie umyć i przelać wrzątkiem, przekroić na połówki i wydrążyć miąższ. 

  • Miąższ oczyścić z błon i pestek, pokroić w kosteczkę. Korniszony również drobno pokroić.

  • Ser dokładnie rozgnieść widelcem lub dwukrotnie zmielić.

  • Tuńczyka odsączyć z oleju i wymieszać z serem, dodać korniszony i cytrynę.

  • Masę przyprawić, jeśli będzie sucha dodać odrobinę oleju z tuńczyka i dokładnie wmieszać.

  • Skórki cytrynowe napełnić pastą i udekorować kaparami. Wstawić na 3 godziny do lodówki.

  • Podawać z krakersami lub grzanką z białego chleba.

Ocena: 3,3