Przepis na przekąskę - piramidki warzywne
Piramidki warzywne na pszennym chlebku świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezę domową. Są lekkie, smaczne i zdrowe, a do tego łatwe do przyrządzenia. Sprawdź, jak zrobić prostą przystawkę - piramidki z warzywami i serem feta.
SKŁADNIKI
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- Pół cukinii
- Pół papryki żółtej i czerwonej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Pół sera feta
- Liście bazylii
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm.
Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii).
Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki).
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski.
Bazylię pokrój w wąskie paseczki.
Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.