Pomidory faszerowane twarogiem - przepis na pyszną przekąskę
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Pomidory nadziewane twarogiem to oryginalna przystawka, która powinna przypaść do gustu wszystkim miłośnikom tego bogatego w potas warzywa. Sprawdź, jak je zrobić.
SKŁADNIKI
- 8 pomidorów
- szklanka zmielonego twarogu
- szklanka ugotowanego szpinaku
- biała część pora
- łyżeczka masła
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory umyj, zetnij z wierzchu gruby plaster i wydrąż.
- Farsz: posiekanego pora podduś na maśle, dodaj rozdrobniony szpinak i chwilę podgrzewaj. Wystudź, połącz w serem i dopraw.
- Napełnij farszem wydrążone pomidory.
- Podawaj na zimno lub wstaw na 5 minut do gorącego piekarnika.