Polędwiczka cielęca z musem brokułowym: przepis na przystawkę na karnawałowe party

Polędwiczka cielęca z musem brokułowym: przepis na przystawkę na karnawałowe party

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - pyszna przystawka na karnawałowe party.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - ta przystawka na pewno zachwyci gości karnawałowego przyjęcia.

Polecamy również: Sałatka makaronowa z krewetkami, Mostek cielęcy z kasztanami oraz Szybkie i pyszne przekąski sylwestrowe

Składniki

  • 400 g polędwiczki cielęcej

  • 1 brokuł

  • 100 g sera ricotta

  • 200 ml jogurtu naturalnego

  • oliwa

  • 3 łyżki musztardy dijon

  • 1 łyżeczka bazylii

  • 2 łyżeczki suszonych pomidorów w proszku

  • pieprz kolorowy w młynku

  • sól morska w młynku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Polędwiczkę pokrój w plastry, oprósz suszonymi pomidorami, posmaruj oliwą i 1 łyżką musztardy, odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Gdy się zamarynuje, usmaż.

  • Brokuł ugotuj, wystudź, zmiksuj razem z serem ricotta, dopraw bazylią, świeżo mielonym pieprzem i solą morską.

  • Tak przygotowany mus szprycą nałóż na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej.

    Przygotuj sos. Jogurt wymieszaj z pozostałą musztardą dijon, dopraw do smaku pieprzem i solą.

Ocena: 5