Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole
Polędwiczka cielęca z musem brokułowym: przepis na przystawkę na karnawałowe party

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - pyszna przystawka na karnawałowe party.
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 40 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - ta przystawka na pewno zachwyci gości karnawałowego przyjęcia.
Polecamy również: Sałatka makaronowa z krewetkami, Mostek cielęcy z kasztanami oraz Szybkie i pyszne przekąski sylwestrowe
Składniki
400 g polędwiczki cielęcej
1 brokuł
100 g sera ricotta
200 ml jogurtu naturalnego
oliwa
3 łyżki musztardy dijon
1 łyżeczka bazylii
2 łyżeczki suszonych pomidorów w proszku
pieprz kolorowy w młynku
sól morska w młynku
Przygotowanie krok po kroku:
Polędwiczkę pokrój w plastry, oprósz suszonymi pomidorami, posmaruj oliwą i 1 łyżką musztardy, odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Gdy się zamarynuje, usmaż.
Brokuł ugotuj, wystudź, zmiksuj razem z serem ricotta, dopraw bazylią, świeżo mielonym pieprzem i solą morską.
Tak przygotowany mus szprycą nałóż na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej.
Przygotuj sos. Jogurt wymieszaj z pozostałą musztardą dijon, dopraw do smaku pieprzem i solą.
Sprawdź także >>> Co pić w święta, sylwestra i w karnawale, by nie utyć?