Zupa pomidorowa na żołądkach drobiowych z ryżem [WIDEO]
Gruszki nadziewane sałatką z resztek pieczonego kurczaka i migdałów

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Gruszki nadziewane sałatką z resztek pieczonego kurczaka i migdałów to pomysł na imprezową przystawkę.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Z resztek pieczonego kurczaka można przygotować pyszną i wykwintną przekąskę lub przystawkę na przyjęcie. Sprawdzi się na sylwestrową imprezę lub karnawałowe party w małym lub większym gronie.
Składniki
4 gruszki
kawałek selera
2 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki pokrojonego w kostkę kurczaka
1 łyżka siekanych migdałów
sok z cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Gruszki umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
Wydrążyć miąższ pozostawiając ok 1-cm ścianki, miąższ posiekać.
Selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z posiekaną gruszka i skropić sokiem z cytryny.
Dodać posiekane migdały, tarty ser i mięso, wymieszać z majonezem.
Przyprawić sola i pieprzem. Sałatką nadziać połówki gruszek. Podawać na sałacie.