Racuchy budyniowe - przepis na puszyste placuszki z patelni
Gotowany seler naciowy podawany z prażoną bułką tartą

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Gotowany seler naciowy to świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Selera naciowego można przygotować w taki sam sposób jak robimy gotowanego kalafiora. Wystarczy obgotować go w osolonej wodzie i podać z tartą bułką. Smakuje świetnie.
Składniki
1 seler naciowy
1 łyżka masła
2 łyżki tartej bułki
sól
Przygotowanie krok po kroku:
Selera umyć i pokroić w plastry lub kawałki o długości 4-5 cm.
Zagotować wodę, osolić ją i na wrzątek wrzucić pokrojone łodygi selera. Gotować 10 minut na średnim ogniu.
Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, następnie dodać do niej masło i wymieszać..
Odcedzonego z wody selera polać bułką z masłem. Od razu podawać.