Pyszna kalarepa pasteryzowana z kwaskiem cytrynowym

Pyszna kalarepa pasteryzowana z kwaskiem cytrynowym

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kalarepa pasteryzowana z kwaskiem cytrynowym to smaczna przystawka lub składnik sałatki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Kalarepka pasteryzowana z dodatkiem kwasku cytrynowego jest smaczna i odświeżająca. Znakomicie pasuje jako dodatek do dań mięsnych. Można jej również użyć do przygotowania zup, sałatek i zapiekanek.

Składniki

  • 1 kg kalarepy

  • 2 szklanki wody

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 0,25 łyżeczki kwasku cytrynowego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kalarepka obrać, pokroić i wrzucić na 5 minut do wrzątku, odcedzić i przełożyć do słoików.

  • Z wody soli i kwasku ugotować zalewę i zalać nią kalarepkę.

  • Zakręcić szczelnie i pasteryzować 30 min. Następnego dnia pasteryzować 20 min.

  •  

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5