Zupa z borówek amerykańskich i bananów na soku jabłkowym
2021-07-20
łatwy
30 min
4
Zupa z borówek amerykańskich i bananów smakuje rewelacyjnie podana w schłodzonych miseczkach. To znakomity przepis na upalne dni.
SKŁADNIKI
- 4 banany
- 2 szklanki borówek amerykańskich
- 1,5 l soku jabłkowego
- 2-3 łyżki cukru
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- szczypta cynamonu
- 2 szklanki gęstej śmietany
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Banany zmiksować z sokiem cytrynowym i 4 szklankami soku jabłkowego.
- Przelać do garnka i zagotować, na koniec dodać cukier, wymieszać.
- Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić na reszcie soku jabłkowego i dodać do zupy, zagotować.
- Zupę odstawić do stygnięcia, a następnie schłodzić.
- Śmietanę wymieszać z cynamonem i dodać do zupy.
- Na koniec dołożyć borówki. Podawać schłodzone.
Dżem z borówki amerykańskiej.