Zupa z borówek amerykańskich i bananów na soku jabłkowym

Zupa z borówek amerykańskich i bananów
Autor: Shutterstock Zupa z borówek amerykańskich i bananów - smaczna i zdrowa.
łatwy
30 min
4

Zupa z borówek amerykańskich i bananów smakuje rewelacyjnie podana w schłodzonych miseczkach. To znakomity przepis na upalne dni. 

SKŁADNIKI

  • 4 banany
  • 2 szklanki borówek amerykańskich
  • 1,5 l soku jabłkowego
  • 2-3 łyżki cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • szczypta cynamonu
  • 2 szklanki gęstej śmietany

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Banany zmiksować z sokiem cytrynowym i 4 szklankami soku jabłkowego.
  • Przelać do garnka i zagotować, na koniec dodać cukier, wymieszać.
  • Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić na reszcie soku jabłkowego i dodać do zupy, zagotować.
  • Zupę odstawić do stygnięcia, a następnie schłodzić.
  • Śmietanę wymieszać z cynamonem i dodać do zupy.
  • Na koniec dołożyć borówki. Podawać schłodzone.
Dżem z borówki amerykańskiej.