Chłodnik wiosenny z ogórków i rzodkiewek: przepis

Chłodnik wiosenny z ogórków i rzodkiewek: przepis
Autor: Shutterstock Chłodnik  z ogórków i rzodkiewki bardzo szybko się robi.
łatwy
25 min
4

Chłodnik to idealne danie, gdy z nieba leci żar. Delikatny  chłodnik z ogórków i rzodkiewek jest  łatwy i szybki do przygotowania i bardzo zdrowy. Warto go przygotować w upalne dni.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 2 kubki po 330 ml jogurtu greckiego
  • pól kubka śmietany 18%
  • pól szklanki wody przegotowanej
  • 2 średnie ogórki węże
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek koperku
  • sól morska
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jogurty mieszamy ze śmietaną i wodą.
  • Ogórka obieramy kroimy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki, koperek drobno siekamy.
  • Wszystkie warzywa dodajemy do jogurtu z wodą i śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Schładzamy w lodówce 2 godziny. Można podawać z jajkiem na twardo.