Zupa z selera naciowego - aromatyczna i łatwa w przygotowaniu

Zupa z selera naciowego - aromatyczna i łatwa w przygotowaniu
Autor: Shutterstock Zupa z selera naciowego to łatwe do przygotowania, wegetariańskie danie, które jest pełne smaku i aromatu
łatwy
30 min
4

Dieta wegetariańska

Zupa z selera naciowego to wegetariańskie danie, które zasmakuje z pewnością także miłośnikom zup na mięsie. Dzięki dodatkowi selera naciowego jest  aromatyczna, ale seler nie zdominował jej smaku. Prosta w przygotowaniu, zdrowa i pyszna - czego chcieć więcej?

SKŁADNIKI

  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • kilka łodyg selera naciowego
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, a marchewkę w półplasterki. Cebulę posiekać w kostkę.
  • Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać seler i marchewkę. Poddusić przez kilka minut.
  • Przesmażone warzywa zalać gorącym wywarem, dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz ziemniaki.
  • Gotować do miękkości na niewielkim ogniu pod przykryciem.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem, do gotowej zupy dodać drobno posiekany koperek i podawać.
W formie 24: dieta na cellulit
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej