Zupa serowa z porem i skwarkami

2021-03-29
Zupa serowa z porem i skwarkami
Autor: Shutterstock Zupa serowa z porem i skwarkami jest treściwa i sycąca.
łatwy
0 min
4

Zupa serowa z porem i skwarkami to posiłek, który syci na długo. Warto mieć przygotowany spory zapas, bo jej smak uzależnia.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 200 g żółtego sera
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 4 duże kostki serka topionego
  • 300 g wołowiny mielonej
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki białego wina
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Warzywa oczyścić, pokroić, odłożyć 2 łyżki, a resztę smażyć 4 minuty na rozgrzanym oleju. Następnie wlać wino, chwilę dusić i dodać bulion. Gotować 15 min na średnim ogniu.
  • Po tym czasie dodać do zupy starty na tarce żółty ser, a po kolejnych 5 minutach topione serki. Przyprawić solą i pieprzem.
  • Na patelni przesmażyć mięso i pozostawione warzywa. Zupę podawać udekorowaną podsmażonym mięsem i warzywami.
  •