Zupa koperkowo-czosnkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Zupa koperkowo-czosnkowa to propozycja dla tych, którzy lubią intensywne aromaty. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka śmietany 18 proc.
- ½ pęczka koperku
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 0,5 pietruszki
- 1 mały ziemniak
- 1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Warzywa pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Czosnek posiekać i zeszklić na maśle w garnku. Zalać to bulionem i gotować 5 min.
- Po tym czasie dodać warzywa i gotować kolejne 20 min. Przyprawić.
- Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek. Zupę zabielić można 1 łyżką śmietany 12%.