Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29 18:08

Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE pachnie świeżymi, leśnymi grzybami.Sezon grzybowy już się zaczął, więc warto go wykorzystać. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 190 kcal.

Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

i

Autor: Shutterstock Zupa grzybowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1/3 cebuli
  • 1 łyżeczka masła
  • 150 ml bulionu drobiowego
  • 1 mały ziemniak
  • kilka świeżych podgrzybków
  • 2 suszone grzyby
  • 1 łyżka śmietany 9%
  • sól, pieprz
  • liść laurowy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do  bulionu  wrzucić  suszone  grzyby  i  liść  laurowy.  Gotować.
  • Cebulę posiekać. Ziemniaka i grzyby pokroić w kostkę.
  • Cebulę zeszklić na maśle, dodać ziemniaki i grzyby i dusić jeszcze 4-5min.
  • Warzywa  przełożyć do garnka  z gorącym bulionem. Gotować 15-20 minut.
  • Po tym czasie całość zblendować i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku.