Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej
Autor: Shutterstock Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej
łatwy
15 min
4

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej podawana z ziemniakami i zaprawiana śmietaną. Najprostsza na świecie i najsmaczniejsza zupka obiadowa lubiana przez wszystkich.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Skrzydełka zalać zimną woda i podgotować, a następnie dołożyć do garnka pokrojoną włoszczyznę  i przyprawy. Gotować  20 min.
  • Umytą fasolkę szparagową pokroić na kawałki i wrzucić do wywaru, gotować 10 minut.
  • Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować do miękkości.
  • Gotową już zupę zaprawić kwaśną śmietaną. Na końcu dodać posiekany świeży koperek.
Fasolka szparagowa. Jakie właściwości mają fasolowe strączki? Co można zrobić z fasolki szparagowej?

Nadal głodni? Oto kilka sprawdzonych przepisów na dnia z fasolką szparagową:

Zupa jarzynowa z fasolą

Zupa krem z fasolki szparagowej

Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej

Chrupka sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych

Zapiekanka majonezowa z fasolki szparagowej

Babka z gotowanych ziemniaków z fasolką szparagową