Lekka zupa z trio warzywnego z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Lekka zupa z trio warzywnego to danie zaproponowane do menu programu beszamel.pl DIETETYCZNIE przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Zupa jest smaczna i niskokaloryczna, a jednocześnie dostarcza wielu składników odżywczych. porcja ma 100 kcal.
SKŁADNIKI
- 150 ml wody
- 1 łyżeczka masła
- 1 mała marchewka
- 5 brukselek
- garść żółtej fasolki szparagowej
- 2 gałązki koperku
- pieprz, pieprz w ziarnach,
- naturalna wegeta
- ziele angielskie, liść laurowy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Zagotować wodę z pieprzem w ziarnach, zielem angielskim, liściem laurowym (ewentualnie można dodać kostkę bulionową).
- Warzywa umyć i pokroić wedle uznania na mniejsze kawałki. Wrzucić je do garnka i gotować 20 min (do miękkości warzyw).
- Na koniec dodać łyżkę masła, przyprawić do smaku i posypać zupę posiekanym koperkiem.