Czeska czosnkowa na rozgrzewkę
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Czeska zupa czosnkowa to sycąca i rozgrzewająca zupa na jesień i zimę. Aromatyczna zupa jest łatwa w przygotowaniu.
Kup online
Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem! Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was:
SKŁADNIKI
- 1,2 l bulionu mięsnego lub warzywnego
- 1 główka czosnku
- 1 cebula
- 2 jajka
- miąższ z 4 kromek chleba
- 2 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju w wysokim garnku.
- Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień, wkruszyć do zupy miąższ chleba.
- Jajka roztrzepać, wymieszać z kilkoma łyżkami zupy, ostrożnie połączyć z resztą zupy (jajka nie mogą się ściąć).
- Gotować 1–2 minuty, zmiksować.