Aromatyczna zupa krem z dzikiej róży
2019-09-06

łatwy
0 min
4
Wczesna jesień to najlepszy czas na przygotowanie zupy z dzikiej róży. Owoce są wtedy dojrzałe i pełne witamin. w innych porach roku można taką zupę przygotować na bazie owoców suszonych.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 0,5 kg owoców dzikiej róży
- 1 łyżka miodu
- mielony cynamon i kardamon
- gożdziki
- płatki migdałów
- śmietana
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Owoce ugotować do miękkości w 1 l wody, zmiksować i przetrzeć przez sito.
- Przyprawić miodem, cynamonem i kardamonem
- Podawać z łyżką śmietany, prażonymi płatkami migdałów i całymi goździkami.