Racuchy Ani Lewandowskiej bez mąki pszennej. Prosty i szybki przepis na zdrowe śniadanie

racuchy Ani Lewandowskiej
Autor: Shutterstock Tak Ania Lewandowska robi racuchy. Z tym przepisem zachwycają smakiem.
łatwy
30 min
4

Dieta wegetariańska

Ania Lewandowska właśnie pokazała, jak robi pyszne domowe racuchy. Mają nie tylko wyjątkowy smak, ale i sporą porcję zdrowia. Znana trenerka nie używa mąki pszennej, mleka i drożdży. Zamiast tych składników dodaje ich zdrowsze zamienniki. Poznajcie łatwy, szybki i sprawdzony przepis na zdrowe racuchy Ani Lewandowskiej.

Z czego Ania Lewandowska robi racuchy?

W tradycyjnej recepturze racuchy przygotowuje się z mąki pszennej, mleka, świeżych drożdży i cukru. Żona Roberta Lewandowskiego wykorzystuje zupełnie inne produkty, które bez problemu można kupić w większych i mniejszych sklepach spożywczych. Są dostępne przez cały rok.

Co więc jest potrzebne do przygotowania domowych racuchów według przepisu Ani Lewandowskiej? Lista składników obejmuje takie składniki jak:

Jak Ania Lewandowska robi racuchy?

Pyszne racuchy bez drożdży, mleka i mąki pszennej przygotowane według przepisu Ani Lewandowskiej robi się bardzo łatwo. To szybki przepis na chrupiące racuchy. Czas przygotowania nie powinien przekroczyć 30 minut. Racuchy znanej trenerki są pyszne, puszyste i zachwycają łatwością przygotowania. Warto skorzystać z tego sprawdzonego przepisu żony napastnika FC Barcelona i przekonać się, jak świetnie smakują.

Jak więc zrobić racuchy według przepisu Anny Lewandowskiej?

  • 1. krok – zmiksowanie napoju kokosowego z mąką owsianą, proszkiem do pieczenia i jajkiem
  • 2. krok – wymieszanie składników ze startym jabłkiem
  • 3. krok – usmażenie racuchów na oleju kokosowym na patelni

Jak podawać racuchy Ani Lewandowskiej?

Pyszne i zdrowe racuchy znanej i lubianej trenerki to pomysł na śniadanie, ciepłą kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Dzięki temu, że racuchy robi się tak łatwo i szybko z prostych składników, można smażyć je bez względu na porę dnia czy pogodę za oknem.

Pyszne i chrupiące racuchy Ania Lewandowska podaje z dżemem brzoskwiniowym, rodzynkami, miodem i płatkami owsianymi. Sprawdzi się też syrop klonowy, naturalny jogurt i świeże sezonowe owoce.

SKŁADNIKI

  • 400 g mąki owsianej
  • 350 ml napoju kokosowego
  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka miodu

  • dodatkowo:
  • dżem, miód, rodzynki, owoce, syrop klonowy, jogurt naturalny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do blendera przelać napój kokosowy, wbić jajko i wsypać mąkę owsianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników.
  • Do ciasta dodać obrane i starte na tarce jabłko. Wymieszać i odstawić na kilka minut.
  • Na patelni roztopić olej kokosowy. Nakładać porcje ciasta, formując okrągłe placuszki. Smażyć z obu stron, aż staną się rumiane. Usmażone racuchy przekładać na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  • Podawać z dżemem brzoskwiniowym i rodzynkami oraz miodem.
Beszamel: Jabłka - Dlaczego są zdrowe, czemu warto jeść jabłka?
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej