Racuchy Ani Lewandowskiej bez mąki pszennej. Prosty i szybki przepis na zdrowe śniadanie
Dieta wegetariańska
Ania Lewandowska właśnie pokazała, jak robi pyszne domowe racuchy. Mają nie tylko wyjątkowy smak, ale i sporą porcję zdrowia. Znana trenerka nie używa mąki pszennej, mleka i drożdży. Zamiast tych składników dodaje ich zdrowsze zamienniki. Poznajcie łatwy, szybki i sprawdzony przepis na zdrowe racuchy Ani Lewandowskiej.
Z czego Ania Lewandowska robi racuchy?
W tradycyjnej recepturze racuchy przygotowuje się z mąki pszennej, mleka, świeżych drożdży i cukru. Żona Roberta Lewandowskiego wykorzystuje zupełnie inne produkty, które bez problemu można kupić w większych i mniejszych sklepach spożywczych. Są dostępne przez cały rok.
Co więc jest potrzebne do przygotowania domowych racuchów według przepisu Ani Lewandowskiej? Lista składników obejmuje takie składniki jak:
- napój kokosowy
- mąka owsiana
- jabłko
- jajko
- proszek do pieczenia
- olej kokosowy
- miód
Jak Ania Lewandowska robi racuchy?
Pyszne racuchy bez drożdży, mleka i mąki pszennej przygotowane według przepisu Ani Lewandowskiej robi się bardzo łatwo. To szybki przepis na chrupiące racuchy. Czas przygotowania nie powinien przekroczyć 30 minut. Racuchy znanej trenerki są pyszne, puszyste i zachwycają łatwością przygotowania. Warto skorzystać z tego sprawdzonego przepisu żony napastnika FC Barcelona i przekonać się, jak świetnie smakują.
Jak więc zrobić racuchy według przepisu Anny Lewandowskiej?
- 1. krok – zmiksowanie napoju kokosowego z mąką owsianą, proszkiem do pieczenia i jajkiem
- 2. krok – wymieszanie składników ze startym jabłkiem
- 3. krok – usmażenie racuchów na oleju kokosowym na patelni
Jak podawać racuchy Ani Lewandowskiej?
Pyszne i zdrowe racuchy znanej i lubianej trenerki to pomysł na śniadanie, ciepłą kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Dzięki temu, że racuchy robi się tak łatwo i szybko z prostych składników, można smażyć je bez względu na porę dnia czy pogodę za oknem.
Pyszne i chrupiące racuchy Ania Lewandowska podaje z dżemem brzoskwiniowym, rodzynkami, miodem i płatkami owsianymi. Sprawdzi się też syrop klonowy, naturalny jogurt i świeże sezonowe owoce.
SKŁADNIKI
- 400 g mąki owsianej
- 350 ml napoju kokosowego
- 1 jabłko
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka miodu
dodatkowo:- dżem, miód, rodzynki, owoce, syrop klonowy, jogurt naturalny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do blendera przelać napój kokosowy, wbić jajko i wsypać mąkę owsianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników.
- Do ciasta dodać obrane i starte na tarce jabłko. Wymieszać i odstawić na kilka minut.
- Na patelni roztopić olej kokosowy. Nakładać porcje ciasta, formując okrągłe placuszki. Smażyć z obu stron, aż staną się rumiane. Usmażone racuchy przekładać na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Podawać z dżemem brzoskwiniowym i rodzynkami oraz miodem.