Owsianka à la Rafaello. Prosty i szybki przepis na kokosowe śniadanie
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Owsianka jest popularnym i zdrowym pomysłem na śniadanie. Jest pyszna i dodaje energii. W tym sprawdzonym przepisie płatki owsiane doskonale komponują się kilkoma prostymi składnikami, tworząc obłędną owsiankę rafaello. W smaku do złudzenia przypomina znane praliny. Jeżeli je lubicie, ta owsianka podbije wasze podniebienia. Poznajcie łatwy przepis na owsiankę à la Rafaello
Z czego zrobić owsiankę rafaello?
Do przygotowania pysznej i zdrowej owsianki o smaku kokosowych pralin wykorzystuje się tylko cztery składniki. Są łatwo dostępne bez względu na porę roku. Dlatego owsiankę à la Rafaello można robić, kiedy tylko najdzie ochota na coś pysznego i kokosowego. Jakie więc produkty są potrzebne do jej przygotowania?
Na liście składników znalazły się:
- płatki owsiane
- mleko kokosowe
- wiórki kokosowe
- miód
Jak zrobić owsiankę rafaello?
Przepis na pyszną i mega kokosową owsiankę rafaello jest prosty. Śniadanie robi się w nie więcej niż 10 minut. Wystarczy podgrzać mleko kokosowe z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi, a kiedy staną się gęste dodać miód. Po kilku chwilach pyszna owsianka w stylu kokosowych pralin jest gotowa.
Czym wzbogacić owsiankę rafaello?
Owsianka o smaku znanych pralinek to propozycja na smaczne śniadanie, które doda energii. Warto wzbogacać ją innymi składnikami, które podkręcą jej smak i sprawią, że szybko się nie znudzi.
Do owsianki à la Rafaello można dodać posiekane migdały lub prażone płatki migdałowe. Pysznym dodatkiem są sezonowe owoce. Odrobina masła migdałowego sprawi, że owsianka będzie miała bardziej kremową konsystencję i mocniejszy smak.
Miseczki z owsianką rafaello można udekorować posiekanymi migdałami, świeżymi lub suszonymi owocami czy startą na tarce białą czekoladą.
SKŁADNIKI
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 1 szklanka płatków owsianych
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Płatki owsiane i wiórki kokosowe przesypać do rondelka. Wlać mleko kokosowe. Wymieszać i podgrzewać na średnim ogniu.
- Dodać miód i wymieszać. Gotować, aż płatki owsiane wchłoną mleko kokosowe, a konsystencja będzie gęsta.
- Owsiankę przełożyć do miseczek. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi i dodać ulubione owoce.
- Podawać od razu na śniadanie.