Na śniadanie wybieram te wegańskie naleśniki. Smaczne i wychodzą za każdym razem

Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Czy da się smacznie i wegańsko? Otóż tak! Z tym przepisem na wegańskie naleśniki bananowe sprawimy, że nasz początek dnia będzie nie tylko smakowity, ale również pełen energii. Przygotowanie ich nie należy do trudnych, a zasmakują każdemu.
Aromatyczne naleśniki z kilku składników. Sprawdzą się dla każdego
Na diecie wegańskiej wcale nie musimy rezygnować ze swoich ulubionych przysmaków. Przykładam jest ten prosty przepis na aromatyczne wegańskie naleśniki bananowe. Szybkie i proste w przygotowaniu, a smakują wybornie. To idealny pomysł na wspaniałe śniadanie.
Jeśli chcemy łatwo można przygotować nasze naleśniki również w wersji bezglutenowej. Wystarczy zamienić mąkę pszenną na bezglutenową w proporcjach 1:1. To naprawdę smakowity sposób na smaczne i zdrowe śniadanie, które idealnie wpisze się w potrzeby każdego.
Banan nadaje naturalnej słodyczy naszym naleśnikom. Jeśli jednak chcemy, by były słodsze możemy dodać do przepisu około 2 łyżek cukru. Jeśli jednak nie zależy nam na słodkości w naszych naleśnikach, zdrowszą wersją będzie całkowite pominięcie cukru w przepisie.
Zamiast tego możemy do ciasta dodać na przykład odrobinę cynamonu lub gałki muszkatołowej, by nadać im ciekawy posmak. Nie ma więc co długo się zastanawiać i po prostu chwytać za składniki i przygotować te przepyszne naleśniki dla całej rodziny.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 3 wody
- 1 duży banan
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 szklanka napoju roślinnego
- 1,5 szklanki mąki
- szczypta soli
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W dużej misce łączymy ze sobą siemię lniane, wodę i rozgniecionego banana.
- Dodajemy napój roślinny, olej i wanilię.
- Całość ubijamy, aż składniki się połączą.
- Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę.
- Mieszamy, aż ciasto się połączy.
- Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.