Tak pyszne naleśniki robi się w Bawarii. Ten przepis ma prawie 100 lat i zawsze wychodzi

Tak pyszne naleśniki robi się w Bawarii. Ten przepis ma prawie 100 lat i zawsze wychodzi

Naleśniki po bawarsku są tak pyszne, że znikają z talerzy w okamgnieniu. Ten stuletni przepis pochodzi z książki kucharskiej Marii Disslowej i w niczym nie przypomina znanych nam dziś receptur. Ich przygotowanie jest jednak proste i zawsze się udaje, a ich smak zachwyca.

Poznaj sprawdzony przepis na naleśniki po bawarsku.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Przepis na fińskie naleśniki. Rozkoszne śniadanie z zimnej Skandynawii

Przepis na fińskie naleśniki. Rozkoszne śniadanie z zimnej Skandynawii

Czy ciasto naleśnikowe można upiec w piekarniku? Oczywiście, że można. Właśnie w ten sposób naleśniki robią Finowie. Pannukakku to pyszny i puszysty naleśnik pieczony, który jest jednym z najpopularniejszych dań w Finlandii. Smakuje wyśmienicie, a jego przygotowanie jest banalnie proste.

Zobacz, jak Finowie pieką naleśniki i sprawdźcie przepis na Pannukakku.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
To najlepsze naleśniki, jakie jadłam. Islandzka wersja bije klasyczny przepis na głowę

To najlepsze naleśniki, jakie jadłam. Islandzka wersja bije klasyczny przepis na głowę

W naszym kraju naleśniki są jedną z najpopularniejszych potraw. Nic dziwnego, ponieważ są łatwe, szybkie i niedrogie. W sieci właśnie pojawił się nowy przepis na naleśniki, który przywędrował do nas z Islandii. Sekretem ich smaku jest dodatek aromatycznej korzennej przyprawy. To właśnie ona sprawia, że smakują tak dobrze.

Zobacz, jak zrobić znakomite naleśniki po islandzku.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dutch baby z jabłkami – naleśnik, który rośnie w piekarniku i znika z talerza

Dutch baby z jabłkami – naleśnik, który rośnie w piekarniku i znika z talerza

Pieczony naleśnik z jabłkami, znany jako dutch baby, to prawdziwa śniadaniowa gwiazda zza oceanu. Ten efektowny naleśnik z piekarnika – złocisty, puszysty i delikatnie chrupiący na brzegach – wywodzi się z kuchni niemieckich imigrantów. Dutch baby przygotowuje się błyskawicznie z kilku składników, a podany z karmelizowanymi jabłkami smakuje jak deser z kawiarni. Świetny na drugie śniadanie, podwieczorek lub leniwe weekendowe popołudnie – robi wrażenie i znika z talerzy w kilka minut!

Poznaj przepis na dutch baby.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Naleśniki po grecku to hit. Zdradzę ci przepis, który pokochasz od pierwszego kęsa

Naleśniki po grecku to hit. Zdradzę ci przepis, który pokochasz od pierwszego kęsa

Naleśniki po grecku to świetna alternatywa dla krokietów i naleśników na słodko. Są sycące, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Jak zrobić naleśniki po grecku? Kluczowy jest odpowiedni farsz – mięso mielone, warzywa i grecki sos.

Sprawdź przepis na naleśniki po grecku i przekonaj się, jak łatwo przygotować pyszny obiad

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Puszyste naleśniki zrobisz tylko tak. Z tym węgierskim przepisem zawsze się udają

Puszyste naleśniki zrobisz tylko tak. Z tym węgierskim przepisem zawsze się udają

Jak zrobić puszyste naleśniki? Najlepiej skorzystać ze sprawdzonego przepisu, który pochodzi z kuchni węgierskiej. Są pyszne i przyjemnie puszyste. Wyśmienite naleśniki węgierskie robi się łatwo ze składników, które łatwo kupić w naszych sklepach.

Zobacz, jak Węgrzy smażą puszyste naleśniki na drożdżach i sprawdź ten prosty przepis.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Naleśniki tajskie roti. Mega słodkie i napakowane owocami

Naleśniki tajskie roti. Mega słodkie i napakowane owocami

Tajskie naleśniki roti to pomysł na pyszne słodkie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia czy ciepłą kolację. Sekretem ich fantastycznego smaku jest gładkie i elastyczne ciasto oraz dodatki kryjące się w ich środku.

Zobacz, jak zrobić roti, czyli pyszne tajskie naleśniki.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Puszyste i maślane naleśniki po szwedzku. Tajemnica ich smaku to odpowiednie proporcje składników

Puszyste i maślane naleśniki po szwedzku. Tajemnica ich smaku to odpowiednie proporcje składników

Naleśniki w wersji skandynawskiej wychodzą puszyste i maślane. Przygotowuje się je podobnie jak u nas, ale ze zmienionymi nieco proporcjami składników, a jada zazwyczaj na słodko. To prawdziwie kojące, komfortowe danie.

Zobacz, jak zrobić naleśniki po szwedzku, czyli pannkakor.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
naleśniki po bawarsku
fińskie naleśniki
naleśniki po islandzku
Pieczony naleśnik z jabłkami. Pyszny i efektowny amerykański dutch baby
Naleśniki po grecku to hit. Zdradzę ci przepis, który pokochasz od pierwszego kęsa
naleśniki na drożdżach
naleśniki roti
Naleśniki po szwedzku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email