Jajecznica z pomidorami. Niezawodny przepis Magdy Gessler
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Znana ekspertka kulinarna Magda Gessler wciąż potrafi zaskakiwać. Ostatnio podzieliła się swoim autorskim przepisem na jajecznicę wzbogaconą pomidorami. Z tym dodatkiem smażone jajka smakują wyśmienicie i przypadną do gustu każdemu, kto lubi je w takiej formie. Zobaczcie, jak Magda Gessler robi jajecznicę z dodatkiem pomidorów i skorzystajcie z jej sprawdzonego przepisu.
Jajecznica z pomidorami Magdy Gessler – składniki
Magda Gessler potrafi zamienić zwykłe danie w prawdziwy przysmak. Właśnie tak jest w przypadku jajecznicy. Przyrządzone według przepisu restauratorki smażone jajka zupełnie zmieniają swoje oblicze i smakuje wybornie. Aby jajecznica stała się obłędnym daniem na śniadanie, wystarczy dodać do niej kilka prostych i niedrogich składników.
Co więc Magda Gessler dodaje do jajecznicy? Na liście składników znalazło się sześć łatwo dostępnych składników i dwie przyprawy.
- jajka
- pomidorki koktajlowe
- passata pomidorowa
- świeże zioła – szczypiorek i koperek
- masło
- przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Jak Magda Gessler robi jajecznicę z pomidorami?
Pyszną i aromatyczną jajecznicę wzbogaconą pomidorkami koktajlowymi robi się łatwo i szybko. Postępując według sprawdzonego przepisu Magdy Gessler, uda się za pierwszym razem i błyskawicznie podbije każdy kubek smakowy.
Jak więc usmażyć jajecznicę z dodatkiem pomidorów? Wystarczy robić to tak, jak gwiazda „Kuchennych rewolucji”.
- 1. krok – sparzenie pomidorów i usunięcie z nich skórki
- 2. krok – podsmażenie pomidorów na maśle i dodanie passaty pomidorowej
- 3. krok – wbicie jajek i dodanie szczypiorku
- 4. krok – doprawienie jajecznicy z pomidorami
Jak podawać jajecznicę z pomidorami Magdy Gessler?
Pyszna jajecznica z dodatkiem małych czerwonych pomidorków według przepisu Magdy Gessler to pomysł na oryginalne i sycące śniadanie, które doda energii i poprawi humor. Połączenie jajek i pomidorów jest pyszne, a dodatek świeżych ziół sprawia, że nabiera wyjątkowego aromatu.
Magda Gessler zaleca, aby przed podaniem dodatkowo posypać jajecznicę posiekanym koperkiem. Śniadanie z pomidorową jajecznicą wzbogaci pieczywo. Można upiec pyszny domowy chleb lub kajzerki. Z takimi dodatkami jajecznica z pomidorami Magdy Gessler będzie smakować obłędnie.
SKŁADNIKI
- 3 jajka
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka passaty pomidorowej
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidorki koktajlowe sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
- Na patelni roztopić masło i smażyć na nim pomidorki koktajlowe, delikatnie rozgniatając je łopatką.
- Dodać passatę pomidorową i wymieszać.
- Na patelnię wbić jajka. Wsypać szczypiorek i wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż jajka nabiorą odpowiedniej konsystencji.
- Podawać posypaną koperkiem z ulubionym pieczywem.