Jajecznica z pomidorami. Niezawodny przepis Magdy Gessler

jajecznica z pomidorami Magdy Gessler
Autor: Shutterstock Jajecznica z pomidorami Magdy Gessler jest łatwa, szybka i przepyszna.
łatwy
15 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Znana ekspertka kulinarna Magda Gessler wciąż potrafi zaskakiwać. Ostatnio podzieliła się swoim autorskim przepisem na jajecznicę wzbogaconą pomidorami. Z tym dodatkiem smażone jajka smakują wyśmienicie i przypadną do gustu każdemu, kto lubi je w takiej formie. Zobaczcie, jak Magda Gessler robi jajecznicę z dodatkiem pomidorów i skorzystajcie z jej sprawdzonego przepisu.

Jajecznica z pomidorami Magdy Gessler – składniki

Magda Gessler potrafi zamienić zwykłe danie w prawdziwy przysmak. Właśnie tak jest w przypadku jajecznicy. Przyrządzone według przepisu restauratorki smażone jajka zupełnie zmieniają swoje oblicze i smakuje wybornie. Aby jajecznica stała się obłędnym daniem na śniadanie, wystarczy dodać do niej kilka prostych i niedrogich składników.

Co więc Magda Gessler dodaje do jajecznicy? Na liście składników znalazło się sześć łatwo dostępnych składników i dwie przyprawy.

  • jajka
  • pomidorki koktajlowe
  • passata pomidorowa
  • świeże zioła – szczypiorek i koperek
  • masło
  • przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Jak Magda Gessler robi jajecznicę z pomidorami?

Pyszną i aromatyczną jajecznicę wzbogaconą pomidorkami koktajlowymi robi się łatwo i szybko. Postępując według sprawdzonego przepisu Magdy Gessler, uda się za pierwszym razem i błyskawicznie podbije każdy kubek smakowy.

Jak więc usmażyć jajecznicę z dodatkiem pomidorów? Wystarczy robić to tak, jak gwiazda „Kuchennych rewolucji”.

  • 1. krok – sparzenie pomidorów i usunięcie z nich skórki
  • 2. krok – podsmażenie pomidorów na maśle i dodanie passaty pomidorowej
  • 3. krok – wbicie jajek i dodanie szczypiorku
  • 4. krok – doprawienie jajecznicy z pomidorami

Jak podawać jajecznicę z pomidorami Magdy Gessler?

Pyszna jajecznica z dodatkiem małych czerwonych pomidorków według przepisu Magdy Gessler to pomysł na oryginalne i sycące śniadanie, które doda energii i poprawi humor. Połączenie jajek i pomidorów jest pyszne, a dodatek świeżych ziół sprawia, że nabiera wyjątkowego aromatu.

Magda Gessler zaleca, aby przed podaniem dodatkowo posypać jajecznicę posiekanym koperkiem. Śniadanie z pomidorową jajecznicą wzbogaci pieczywo. Można upiec pyszny domowy chleb lub kajzerki. Z takimi dodatkami jajecznica z pomidorami Magdy Gessler będzie smakować obłędnie.

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka passaty pomidorowej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidorki koktajlowe sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
  • Na patelni roztopić masło i smażyć na nim pomidorki koktajlowe, delikatnie rozgniatając je łopatką.
  • Dodać passatę pomidorową i wymieszać.
  • Na patelnię wbić jajka. Wsypać szczypiorek i wymieszać.
  • Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż jajka nabiorą odpowiedniej konsystencji.
  • Podawać posypaną koperkiem z ulubionym pieczywem.
Jajka – zdrowie w skorupce
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej