Sernik Barbie bez pieczenia. Proste różowe ciasto podbija internet i podniebienia

sernik Barbie
Autor: Shutterstock Sernik Barbie to pyszne różowe ciasto bez pieczenia z 5 składników.
łatwy
20 min
12

Dieta wegetariańska

Premiera filmu „Barbie” wywołała istny szał. Róż, który kojarzy się z kultową lalką, dumnie powrócił nie tylko w modzie, a i wkroczył do świata kulinariów. Jednym z przykładów różowego trendu jest przepis na sernik Barbie, który urzeka pięknym wyglądem i obłędnym smakiem. Zobaczcie, jak zrobić różowy sernik Barbie bez pieczenia.

Sernik Barbie – różowe ciasto z 5 składników

Wydawać by się mogło, że zrobienie różowego sernika w stylu Barbie to mnóstwo pracy i długa lista składników. Nic bardziej mylnego. W tym przepisie używa się tylko pięciu produktów, które można bez problemu kupić w naszych sklepach. Do przygotowania sernika Barbie należy przygotować:

Jak zrobić sernik Barbie?

Przepis na sernik w różowym kolorze jest łatwy. Jedną z jego zalet jest to, że nie trzeba go piec. Najpierw trzeba rozpuścić malinowe galaretki we wrzątku. Następnie zmielone herbatniki miesza się z masłem i wykłada nimi formę. Może to być tortownica, prostokątna lub kwadratowa forma. Kolejnym krokiem jest zmiksowanie twarogu razem z galaretką malinową. To właśnie ten składnik nadaje sernikowi pięknego różowego koloru. Masę wykłada się na herbatnikowy spód, wyrównuje i wstawia do lodówki. Sernik Barbie powinien chłodzić się minimum trzy godziny. Najlepiej zostawić go na całą noc. Przed podaniem ciasto można udekorować świeżymi owocami w różowym lub czerwonym kolorze jak truskawki lub maliny.

Kiedy podawać sernik Barbie?

Oryginalny różowy sernik w stylu Barbie sprawdzi się zawsze. To przepis na ciasto bez pieczenia, który warto od razu zapisać. Składniki są dostępne przez cały rok, więc ciasto będzie smakować bez względu na pogodę. Sernik Barbie można zaserwować na deser po rodzinnym obiedzie. Zrobi prawdziwą furorę na kinder party dla dziewczynek. Z powodzeniem zastąpi tort urodzinowy.

SKŁADNIKI

  • 1 kg twarogu na sernik z wiaderka
  • 1 szklanka wrzątku
  • 100 g herbatników
  • 50 g roztopionego masła
  • 2 opakowania galaretki malinowej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Obie galaretki rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do ostygnięcia.
  • Herbatniki zmielić i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy, lekko dociskając.
  • Twaróg zmiksować. Cały czas miksując, stopniowo wlewać galaretkę malinową. Miksować do połączenia składników.
  • Różową masę serową przelać na herbatnikowy spód. Wierzch wyrównać. Tortownicę wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub całą noc.
  • Przed podaniem udekorować świeżymi czerwonymi lub różowymi owocami i pokroić na porcje.
Beszamel - Sernik - polskie dobro narodowe
Anna Szulc-Górska
więcej