Surówka z kapusty kiszonej do ryby: najlepszy przepis

2021-12-13
Surówka z kapusty kiszonej do ryby
Autor: Shutterstock Surówka z kapusty kiszonej idealnie pasuje do ryby. 
łatwy
15 min
4

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, cebuli i jabłka ma orzeźwiający smak. Surówka doskonale pasuje do ryby smażonej, jak również pieczonej. Tak przygotowana surówka z kiszonej kapusty jest doskonałym źródłem witamin i minerałów niezbędnych organizmowi. 

SKŁADNIKI

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 2 jabłka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 50 ml oleju
  • około 150 ml soku jabłkowego, jeśli kapusta jest sucha
  • pieprz czarny mielony
  • 1 łyżka cukru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę kiszoną pokroić na mniejsze kawałki.
  • Marchew i jabłko obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w drobniutka kostkę.
  • W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki surówki, doprawić olejem, pieprzem i cukrem.
  • Jeśli kapusta jest zbyt sucha dolać małymi porcjami sok jabłkowy.