Surówka z kapusty kiszonej do ryby: najlepszy przepis
2021-12-13

łatwy
15 min
4
Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, cebuli i jabłka ma orzeźwiający smak. Surówka doskonale pasuje do ryby smażonej, jak również pieczonej. Tak przygotowana surówka z kiszonej kapusty jest doskonałym źródłem witamin i minerałów niezbędnych organizmowi.
SKŁADNIKI
- 500 g kapusty kiszonej
- 2 jabłka
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 50 ml oleju
- około 150 ml soku jabłkowego, jeśli kapusta jest sucha
- pieprz czarny mielony
- 1 łyżka cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę kiszoną pokroić na mniejsze kawałki.
- Marchew i jabłko obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w drobniutka kostkę.
- W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki surówki, doprawić olejem, pieprzem i cukrem.
- Jeśli kapusta jest zbyt sucha dolać małymi porcjami sok jabłkowy.