Soczysta surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym
2023-03-01
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Soczysta surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym to lekkostrawna dawka witamin i mikroelementów. W wersji nieco cięższej, zamiast sosu winegret można do niej dodać majonez zmieszany z jogurtem.
Kapusta, ogórki i marchew, to bardzo proste produkty, które są smaczne i zdrowe. Na dodatek bogate w witaminy, błonnik pokarmowy i niskokaloryczne. Warto je jeść, zwłaszcza, gdy nie jesteśmy w dobrej kondycji. Poprawią nasze zdrowie bez problemu i wysokich kosztów.
Na końcu przepisu znajdziesz galerię z innymi, równie pysznymi przepisami na surówki z kapusty pekińskiej
SKŁADNIKI
- pół kapusty pekińskiej
- 2 ogórki kiszone
- pół małej cebuli
- 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
- 3 marchewki
- pieprz i sól do smaku
- sos winegret
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę szatkujemy do miski.
- Marchewki obieramy i ścieramy na większych oczkach, dodajemy starte ogórki kiszone, startą cebulę i posiekany szczypiorek.
- Całość doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy sos winegret i mieszamy.
Beszamel: Marchew – dlaczego warto jeść marchewkę?