Soczysta surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym

Soczysta surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym
Autor: Shutterstock Ta surówka jest doskonale orzeźwiająca i pełna witamin
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Soczysta surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym to lekkostrawna dawka witamin i mikroelementów. W wersji nieco cięższej, zamiast sosu winegret można do niej dodać majonez zmieszany z jogurtem.

Kapusta, ogórki i marchew, to bardzo proste produkty, które są smaczne i zdrowe. Na dodatek bogate w witaminy, błonnik pokarmowy i niskokaloryczne. Warto je jeść, zwłaszcza, gdy nie jesteśmy w dobrej kondycji. Poprawią nasze zdrowie bez problemu i wysokich kosztów.

Na końcu przepisu znajdziesz galerię z innymi, równie pysznymi przepisami na surówki z kapusty pekińskiej

SKŁADNIKI

  • pół kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • pół małej cebuli
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 marchewki
  • pieprz i sól do smaku
  • sos winegret

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę szatkujemy do miski.
  • Marchewki obieramy i ścieramy na większych oczkach, dodajemy starte ogórki kiszone, startą cebulę i posiekany szczypiorek.
  • Całość doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy sos winegret i mieszamy.
Beszamel: Marchew – dlaczego warto jeść marchewkę?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej