Sałatka na wzmocnienie z japońskiej rzodkwi
2022-01-18
łatwy
10 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
W chłodniejsze dni potrzebujemy wzmocnienia. Szczególnie w czasie nasilonych zachorowań. Jak w prosty sposób wzmocnić nasz układ odpornościowy? Najlepiej odpowiednią dietą. Oto łatwy przepis na sałatkę na wzmocnienie, składającą się z japońskiej białej rzodkwi, czosnku, majonezu i żółtego sera. Nie ma nic prostszego i smaczniejszego, a jednocześnie wzmacniającego nasz układ immunologiczny!
SKŁADNIKI
- 1 rzodkiew japońska daikon
- 1 ząbek czosnku przeciśniety przez praskę
- 40 g sera żółtego, startego
- 1-2 łyżki majonezu zwykłego lub wegańskiego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych otworach.
- Do rzodkwi dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany.
- Dodać również starty ser i majonez. Wymieszać.
Czosnek - dlaczego warto go jeść?