NA SPOTKANIE Z PRZYJACIÓŁMI – Makaron Lubella Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi

2021-03-29
Makaron Lubella Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi
Autor: materiały prasowe Lubella Lekka i pożywna sałatka zdobędzie uznanie waszych gości
łatwy
20 min
4

Sobotni wieczór z przyjaciółmi, ale leniwa niedziela, umawiamy spotkanie i od razu kupujemy niezbędne do przygotowania dania produkty. A potrzebne będą Makaron Lubella Mini Pióra, zielona fasola, feta i pomidorki wiśniowe. Sałatka z makaronu z serem i warzywami oczaruje waszych gości. Świeże, pełne smaków danie z makaronem doda im sił na długie Polaków rozmowy. Spróbuj jakie to pyszne danie i bawcie się znakomicie!

SKŁADNIKI

  • Makaron Lubella Mini Pióra 1 opakowanie 400 g
  • ser feta 300 g
  • drobna, zielona fasolka szparagowa 300 g
  • pomidorki wiśniowe 300 g
  • czosnek 1-2 ząbki
  • bazylia 1 pęczek
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • pestki z dyni 50 g
  • ocet z białego wina 30 ml
  • oliwa extra vergine 150 ml
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź.
  • W międzyczasie… Fasolkę szparagową gotuj 3 min i schłodź w wodzie z lodem, a następnie pokrój na 2-3 cm kawałki. Pestki z dyni upraż na suchej patelni – ok. 10 minut, cały czas mieszając. Zioła grubo posiekaj. Pomidory przekrój na pół, czosnek posiekaj i dodaj do oliwy z octem, solą, pieprzem i połową ziół. Dodaj fasolkę, makaron i całość wymieszaj.
  • To już prawie meta! Rozłóż na cztery talerze, posyp pokruszoną fetą, resztą ziół i pestkami dyni.