Sałatka BALANGA z tuńczykiem z puszki
2021-11-13
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Sałatka na balangę o jakiej nie słyszał świat. Sycąca, pyszna i tak łatwa w przygotowaniu. Jeśli lubicie rybne sałatki, to ten przepis jest właśnie dla was. Spróbujcie koniecznie imprezowej sałatki na większy i mniejszy głód. Zróbmy więc prywatkę jakiej nie przeżył nikt, z najlepszą sałatką świata!
ZOBACZ: Piękne sałatki śledziowe - pomysły na dekoracje
SKŁADNIKI
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 3-4 jajka ugotowane
- 3-4 ziemniaki ugotowane
- 1-2 marchewki ugotowane
- 3 ogórki kiszone lub konserwowe
- 2 marynowane papryki pieczone, bez skóry
- 2/3 szklanki majonezu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Tuńczyka osączyć z zalewy. Rozdrobnić widelcem. Jajka posiekać niezbyt drobno.
- Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę w mniejsza kostkę. Ogórki i paprykę również pokroić.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać majonez. Ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
- Podawać sałatkę schłodzoną.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?