Sycąca sałatka z szarpaną wołowiną, pomidorami i awokado
2022-04-25
łatwy
15 min
2
Dieta bezglutenowa
Sałatka idealna na lunch do pracy na kolejny dzień, gdy z obiadu zostało nieco mięsa wołowego. Wystarczy dodać do niego nieco warzyw, by pożywną i sycącą przekąskę zamknąć w lunchowym pudełku.
SKŁADNIKI
- 1 nieduży kawałek gotowanej lub pieczonej wołowiny
- 2 pomidory
- 1 awokado
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 biała cebula
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wołowinę poszarpać na podłużne, niezbyt długie kawałki.
- Awokado i pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać.
- Składniki sałatki wymieszać. Delikatnie skropić ulubionym olejem.
Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?