Swieża sałatka z sałaty wodnej ze szpinakiem i pestkami dyni
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Sałata morska to jeszcze dość egzotyczny w Polsce produkt, aczkolwiek do kupienia nie tylko w specjalistycznych sklepach. Niezwykle zdrowa, stanowi świetną bazę do sałatek. Polecamy dziś sałatkę z ulwy i młodego szpinaku z czerwoną kapustą i pestkami dyni.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie sałaty morskiej
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- pestki dyni
- sok z cytryny
- odrobina oleju sezamowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sałatę i szpinak dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyć.
- Czerwoną kapustę umyć i poszatkować w długie nitki
- Warzywa wymieszać, skropić sokiem z cytryny i olejem.
- Posypać po wierzchu uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Jak zrobić prażone pestki dyni?.