Surówka z kalarepy z migdałami
2021-03-29

łatwy
10 min
4
Intensywna i świeża w smaku kalarepka znakomicie komponuje się z lekko słodkawym posmakiem migdałów. Sałatka z kalarepy z migdałami smakuje wybornie i jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 3 kalarepy
- 2 ogórki
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki płatków migdałowych
- sól i pieprz
- pół pęczka natki
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kalarepę umyć, obrać i pokroić w słupki. Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki.
- Warzywa wymieszać z płatkami migdałowymi, przyprawić i posypać natką.