Sałatka z rukoli z owocem kaki i kozim twarogiem
2021-03-29

łatwy
5 min
4
Prawdziwa eksplozja na talerzu - eksplozja smaków, kolorów i aromatów. Ostra, lekko orzechowa rukola przeplata się ze słodkim, aromatycznym kaki by spotkać się z wyrazistym i kremowym kozim serkiem twarogowym. Pyszna i mega prosta przekąska, która urzeka. Mnie wręcz zawojowała.
SKŁADNIKI
- 2 garście rukoli
- 1 owoc kaki
- 100 g koziego twarogu
- 2 łyżki ziaren słonecznika
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Owoc kaki umyć i pokroić w bardzo cieniutkie półplasterki lub w kostkę.
- Rukolę ułożyć na talerzykach, na wierzchu położyć owoce.
- Na koniec wyłożyć nieco koziego twarogu.
- Można skropić sokiem z cytryny lub odrobiną balsamico. Gotowe!