Sałatka z rukoli z owocem kaki i kozim twarogiem

Sałatka z rukoli z owocem kaki i kozim serem
Autor: Shutterstock Sałatka z rukoli z owocem kaki i kozim serem to prawdziwa eksplozja aromatów.
łatwy
5 min
4

Prawdziwa eksplozja na talerzu - eksplozja smaków, kolorów i aromatów. Ostra, lekko orzechowa rukola przeplata się ze słodkim, aromatycznym kaki by spotkać się z wyrazistym i kremowym kozim serkiem twarogowym. Pyszna i mega prosta przekąska, która urzeka. Mnie wręcz zawojowała.

SKŁADNIKI

  • 2 garście rukoli
  • 1 owoc kaki
  • 100 g koziego twarogu
  • 2 łyżki ziaren słonecznika

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Owoc kaki umyć i pokroić w bardzo cieniutkie półplasterki lub w kostkę.
  • Rukolę ułożyć na talerzykach, na wierzchu położyć owoce.
  • Na koniec wyłożyć nieco koziego twarogu.
  • Można skropić sokiem z cytryny lub odrobiną balsamico. Gotowe!
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej