Sałatka z gotowanej brukselki z pieczarkami
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Sałatka z gotowanej brukselki z pieczarkami to znakomity ciepły dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Jest bardzo smaczna, dostarcza wielu składników odżywczych, łatwo ją także przygotować. Same zalety.
Przepisy opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 450 g brukselki
- 100 g pieczarek
- biała część pora
- 2 ogórki kiszone
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Brukselkę umyć, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować, odcedzić. Pora posiekać i przelać wrzątkiem. Wymieszać z brukselką. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki.
- Pieczarki wrzucić do 150 ml wrzącej wody i gotować 5 min. Odcedzić, pokroić i dodać do brukselki. Koperek posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać.