Prosta sałatka z pieczonej papryki z serem - po prostu delicje!
2021-09-17
łatwy
30 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sałatka z pieczonej papryki z serem to danie łatwe do przygotowania i po prostu przepyszne. Podpieczona papryka uwalnia cały swój smak, jest delikatna i bardzo smaczna. W połączeniu z lekko słonym serem stanowi doskonałą imprezową przekąskę lub dodatek do dań mięsnych lub serów.
SKŁADNIKI
- 4-5 strąków papryki - może być różnokolorowa
- opakowanie sera feta, bałkańskiego lub solanu
- sos winegret
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Papryki pozbawić gniazd nasiennych i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200ºC przez kilka minut.
- Włożyć gorące do foliowego woreczka, poczekać aż nieco przestygną i ściągnąć z nich skórkę.
- Pokroić w paski, posypać pokruszonym serem i polać sosem. Podawać posypane zieleniną.
Papryka, czyli pieprzowiec roczny – właściwości, wartości odżywcze lBeszamell