Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni
2020-09-17

łatwy
20 min
4
Sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to prawdziwa ozdoba stołu. Piękna, kolorowa, a do tego bardzo smaczna. Ciekawy miks smaków, kolorów i aromatów, a do tego kopalnia składników odżywczych.
SKŁADNIKI
- 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
- 1 mango
- 1 awokado
- 1 nieduża czerwona cebula
- 0,5 szklanki niedużych czarnych oliwek
- garść liści szczawiu
- 0,5 szklanki pestek dyni
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mango i awokado umyć, przekroić i usunąć pestki. Następnie obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać i drobno posiekać. Szczaw umyć i osuszyć. Większe liście można porwać na mniejsze części.
- Pestki dyni uprażyć dość mocno na suchej patelni, ale nie przypalić.
- Przygotowane owoce i warzywa wymieszać z ugotowaną wcześniej komosą. Wierzch obficie posypać pestkami dyni.
Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?