Wiosenna pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką

Wiosenna pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką urozmaici kanapki na śniadanie lub kolację. Gdy zdecydujemy się niezbyt mocno rozdrobnić składniki - zamiast pasty otrzymamy pyszną sałatkę.
6-7 jajek ugotowanych na twardo
1 pęczek rzodkiewek
250 g twarogu wędzonego
1 pęczek szczypiorku
1 łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Jajka na twardo obierz i drobno posiekaj, wrzuć do miski.
Rzodkiewki umyj,odetnij końcówki i również drobno pokrój, dodaj do jajek.
Szczypiorek opłucz, otrzep z nadmiaru wody (lub osusz ręcznikiem papierowym) i posiekaj – wrzuć do miski.
Dodaj wędzony twaróg, jogurt naturalny, wstępnie dopraw do smaku i wszystko wymieszaj widelcem – jednocześnie rozdrabniając twaróg.
Przy okazji takiego działania jeszcze bardziej rozetrą się jajka i całość nabierze konsystencji pasty.
Przy pokrojeniu składników w nieco grubsze kawałki i wkruszeniu twarogu, z tych samych składników możesz zrobić sałatkę.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska